Skip navigation

Minecraft PE hacken: Custom Capes

Bij Minecon LIVE 2019 is als promotie van de nieuwe Character Creator een cape beschikbaar gesteld in de Minecraft PE marketplace. Dit is natuurlijk heel cool, maar wat nou als je je eigen cape wil?

Minecraft cape

Minecraft laat normaal 4D skinpacks, en skinpacks met capes niet toe als je ze importeert. Maar het standaard skinpack in minecraft (die met steve en alex) zit geen controle op. Het eerste wat je moet doen is de oude skinkiezer terughalen. Je kan er niet meer bij via de minecraft menu’s, maar hij is nog aanwezig. Door dit rescourcepack te downloaden en importeren, krijg je er een extra knopje bij, waarmee je de oude UI terugkrijgt.

Nadat je de oude skin UI weer terug hebt, moet je dit rescourcepack downloaden (het zip bestand). Ga daarna naar deze map:

C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.MinecraftUWP\1.14.6005.0_x64__8wekyb3d8bbwe\data\skin_packs

en klik op de map vanilla.

Verwijder wat er in deze map staat, en vervang het met de bestanden uit het skinpack. Verwijder vervolgens de steve skin, en plak je eigen skin in het mapje. Verander daarna de naam van je skin naar steve.png

Je hebt zojuist de steve skin vervangen door je eigen skin, en als je minecraft herstart, en de oude skin UI opent, zou je daar je eigen skin moeten zien staan, waar normaal steve staat. Als je die skin selecteert, zou die als het goed is een groene cape moeten hebben. Als dit het geval is, heb je zojuist minecraft gehackt, en een custom cape geïmporteerd! Je kan nu het bestand cape.png bewerken zoals jij wilt.

- Robin

PS hier is een videotutorial: https://www.youtube.com/watch?v=9c4rlpj6_c0