Skip navigation

Ik wil zelf een telefoon maken

Misschien een beetje raar, maar ik heb besloten dat ik zelf een telefoon wil maken. Ik wil een telefoon waar ik alles mee kan doen, en die ik daar niet voor hoef te rooten of jailbreaken. Ik wil een telefoon die makkelijk uit te breiden is. Ik wil een telefoon die makkelijk te upgraden is. En dus ga ik zelf een smartphone maken.

Ik heb de volgende voorwaarden voor de telefoon:

 • Hardware

 • Off the Shelf parts: Ik wil onderdelen gebruiken die gewoon zo in de winkel te verkrijgen zijn. Geen solderen en custom PCB’s

 • Moet verschillende SBC’s (single board computers) ondersteunen.

 • Moet een goed touchscreen of andere makkelijke manier van input hebben

 • Moet een goed systeem voor opladen hebben (zoals piSupply piJuice)

 • Moet in mijn zak passen: maximale dikte is 4 iPhones op elkaar

 • Software

 • Open Source besturingssysteem: draait geen Android of een fork daarvan. Draait een linux distro zoals Ubuntu Touch, Sailfish OS of KDE Plasma mobile. Misschien maak ik wel mijn eigen linux distro voor dit project.

 • Er moeten apps zoals Spotify, Firefox en Signal beschikbaar zijn.

 • Connectiviteit

 • Moet kunnen verbinden met Bluethoot speakers, toetsenborden en andere accessoires

 • Moet kunnen verbinden met 5Ghz Wifi netwerken

 • Moet kunnen verbinden met het internet via 4G

 • Moet kunnen bellen en SMSen met een SIM-card

Stappen om dit project realiteit te maken:

 1. Maak een simpele telefoon met batterij, scherm en wifi
 2. Voeg de GSM module toe
 3. Maak een behuizing

Verder hoop ik de totaalprijs onder de €200 te houden. Hij wordt waarschijnlijk niet sneller dan een iPhone 6s, dus hij moet ook niet duurder zijn.

Dus, ik hoop dat ik zoiets voor elkaar kan krijgen. Nu nog sparen :)

-Robin