Skip navigation

Deze maand: April 2023

Ik heb besloten maandelijkse status-updates te doen in plaats van wekelijks. Maandelijkse status updates geven me meer ruimte om iets nuttigs te schrijven en meer tijd interessante dingen te verzamelen.

Dus, wat heb ik deze maand gedaan? Ik heb een matrix homeserver en Gitea instance opgezet op mijn nieuwe VPS. Al mijn projecten staan nu op mijn eigen Gitea instance. Voor nu nog als mirrors, maar in de toekomst is het plan om de primaire repo op git.geheimesite.nl te hebben en die te mirroren naar GitHub en Codeberg.

Verder is de jeugddivisie van de handbal klaar, en we zijn 4e geworden! We spelen nu in de regionale B-competitie om ons voor te bereiden op de B-jeugddivisie na de zomer. Ik was eigenlijk al een jaar een B’tje, maar ik speelde nog bij de C omdat ons B-team vorig jaar uit elkaar was gevallen. Het is best leuk om nu ook echt in de B-competitie te spelen, en ik denk dat het zeker een leerzaam seizoen gaat worden.

Tot slot ben ik aan het werken aan mijn eigen programmeertaal genaamd Grape. Het is een functionele taal die nogal is geinspireerd op Elixir. Ik heb nu functions en recursion al “af”, dus je kan er al best interessante dingen in schrijven. Het doel is dat uiteindelijk de taal compiled naar x86_64 assembly die je dan kan compilen naar machinecode. Voor nu is het nog een interpreter1.

Aan het lezen

Ik heb The name of the Wind nog steeds niet uit. Oei! Ik ben er wel in begonnen, en ik vind het een leuk verhaal. Ik kan alleen geen motivatie opbrengen om verder te lezen.

Verder ben ik ook halverwege Wij zijn ons brein van Dick Swaab. Ik vind het tot nu toe erg interessant, maar ik vind dat er soms wel een vooroordelen in staan die ik niet helemaal kan plaatsen2.

Interessante posts uit mijn RSS feed

Coole websites die ik online tegenkwam


  1. Die is geschreven in Python… Een interpreter in een interpreted language schrijven was denk ik niet mijn beste idee πŸ˜… (maar het werkt wel!3↩︎

  2. Het is natuurlijk ook wel een 13 jaar oud boek. ↩︎

  3. Het is wel fucking sloom ↩︎

Gepubliceerd op 28 april 2023

Latest commit: 05121d3

502 woorden lang

?? views