Skip navigation

Met betrekking tot mijn blog

Zoals je misschien al gezien hebt, is mijn site nogal veranderd. Ik was niet meer tevreden met het uiterlijk, en – misschien nog wel belangrijker – de inhoud van mijn website.

Het nieuwe ontwerp is een heel stuk minimalistischer. Het is gebouwd met mijn eigen static site generator, genaamd Chop, en heeft deze coole dingen:

  • Geen enkele JavaScript meer
  • Strenge CSP
  • Automatische image compression
  • Smartypants
  • Tweetalige homepage
  • Gebruikt fonts & kleuren die de lezer instelt via de browser
  • Automatische dark mode
  • Automatisch gegenereerde RSS feeds & sitemap
  • Crossposting naar Gemini

Ik ben me ervan bewust dat Cool URLs Don’t Change. Ik had voorheen een hele collectie aan redirects in mijn .htaccess staan, zodat alle oude URLs blijven werken. Ik heb nu echter een groot deel van mijn oude pages weggegooid, dus er is niks om naar te redirecten. Tja.

Verder is mijn blog is nu verhuisd naar mijn site. De posts waar ik het meest blij mee ben zijn meeverhuisd, en de rest blijft beschikbaar in een publiek archief.

Ik ben van plan in het algemeen veel minder over programmeren te gaan schrijven, maar over andere dingen die me interesseren. Ik wil ook meer in het Engels gaan schrijven, dus Nederlandse posts worden wat minder.

Oh, en als je me volgt via RSS moet je even de feed die je volgt aanpassen.
Nieuwe URLs naar de RSS feed 🡪