Skip navigation

Deze maand: Februari

Deze week was erg leuk. Ik heb aan mijn site gewerkt, een leuke handbalwedstrijd gespeeld en de verjaardag van een van mijn vrienden gevierd.

Website

Ik heb nogal veel aan mijn website gewerkt de afgelopen tijd. Deze week heb ik vooral gewerkt aan het vertalen van Engels-only pages naar het Nederlands en aan het overzichtelijk maken van de navigatie van de site. Het menu is nu een stuk simpeler op de homepage dankzij een overflow menu dat alle extra pages bevat.

Ook heb ik de sitemap geupdate. Het is nu een coole tree-view van de site. Ook laat de sitemap nu paths zien in plaats van URLs. Dit heb ik voor elkaar gekregen met wat substring-after XSL magie :)

Daarnaast heb ik vorige maand de boeken page eens flink aangepakt. Hij bevat nu een veel completer overzicht van alle boeken die ik heb gelezen. Helaas gaat de geschiedenis in het online portaal van de bibliotheek maar terug tot 2018, dus het is niet 100% compleet. Ik weet namelijk wel zeker dat ik voor die tijd nog veel meer gelezen heb. Desondanks ben ik nog steeds erg tevreden met dit nieuwe design.

Als laatste heb ik de commentsection van dit blog aangepast. Ik heb namelijk liever dat mensen via email reageren, want dan kan ik ook daadwerkelijk op comments reageren (dat is namelijk via anonieme webmentions niet mogelijk). Daarnaast voorkom je spam comments er grotendeels mee en zijn over het algemeen emails langer en minder oppervlakkig dan korte comments. Daarom heb ik de “Reply via email” knop gigantisch gemaakt en is de commentsection op mijn blog standaard verbogen. Het is nog wel mogelijk om comments te plaatsen via webmentions, maar ik heb dus liever dat je me een reactie via email stuurt :)

Aan het lezen

Ik ben momenteel bezig in This is how they tell me the world ends. Ik heb het boek voor mijn verjaardag gekregen en ik vind het erg leuk om te lezen. Ik vind het tot nu toe een erg leuk boek.

Het was wel een beetje een wake-up call. Ik heb mijn password manager eens even gecheckt en het bleek dat ik nogal veel wachtwoorden had hergebruikt en mijn wachtwoorden over het algemeen niet bijzonder sterk waren, dus ik heb deze week praktisch al mijn wachtwoorden veranderd naar sterke wachtwoorden van 40+ characters.

Interessante posts uit mijn RSS feed

Interessante videos die ik heb gekeken

Coole dingen die ik online heb gevonden